снимка: pexels.comСЗО посочва, че болестта на Марбург се предава чрез контакт

...
снимка: pexels.comСЗО посочва, че болестта на Марбург се предава чрез контакт
Коментари Харесай

Гвинея потвърди случай на болестта на Марбург

снимка: pexels.com

СЗО показва, че заболяването на Марбург се предава посредством контакт с телесни течности на инфектиран или нечисти повърхности

Гвинея удостовери случай на заболяването на Марбург, заяви Световната здравна организация, съобщи Агенция Франс Прес. Това е първият регистриран случай на смъртоносния вирус, обвързван с Ебола, в Западна Африка, който също както ковид е минал от скотски гостоприемници към индивида. Вирусът, който се придвижва от прилепи, има висок % на смърност - до 88 на 100, е открит при пациент, умрял на 2 август в една от южните префектури на страната. Регионалният шеф на СЗО за Африка доктор Матшидисо Моети съобщи, че разпространяването на вируса би трябвало да бъде спряно. Случаят е регистриран два месеца откакто организацията разгласи края на второто огнище на Ебола в страната, записано предходната година, което взе 12 жертви. Централата на организацията в Женева дефинира опасността от заболяването на районно и национално равнище като висока, само че като ниска в световен мащаб. Организацията работи със здравните управляващи за бърз отговор, учреден на опита на Гвинея в оправянето с Ебола. СЗО показва, че заболяването на Марбург се предава посредством контакт с телесни течности на инфектиран или нечисти повърхности. 

Междувременно стана ясно, че италианската полиция блокира няколко групи в мобилното приложение Телеграм, където потребителите могат да си купят подправен здравен пропуск за ковид-19, съобщи Ройтерс. Такъв пропуск към този момент се изисква за влизане в голям брой заведения, фитнес зали, басейни и други услуги в Италия. А от 1 септември ще е наложителен за студентите и пътешестване с трен, рейс, транспортен съд и аероплан. Правителството на Марио Драги одобри условието за пропуща в опит да форсира имунизацията в страната и да овладее разпространяването на делта разновидността.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР